Voor een Stabijtje is zo’n grote gans een hele klus. De passie om het binnen te brengen is echter zo groot dat Floran het gewicht voor lief neemt.

De jacht- dirigeer- en apporteertraining is uitsluitend bedoeld voor “jachthonden” zoals Retrievers en Staande honden. Je leert samen te werken met je hond op een manier waar zowel jij als de hond plezier aan beleven.

Bij deze groepslessen leert je hond alle disciplines van jachttraining en leer je zelf om goed naar je hond te kijken zodat je begrijpt wat hij doet.

 

Amber wordt middels een handgebaar vooruit gedirigeerd

 

Er wordt vooral gewerkt met dummy’s,die je zelf aan moet schaffen, maar af en toe zal er ook met dood wild gewerkt worden om bijvoorbeeld een spoor mee te maken die je hond dan mag uitwerken.

Wat is jachttraining?

Het woord zegt het eigenlijk al: de (jacht) hond word opgeleid om de jager te helpen bij het zoeken en apporteren van het geschoten klein wild. Tegenwoordig leiden we niet alleen de hond op voor de jacht maar ook voor de diverse proeven en diplomadagen die in het land georganiseerd worden. Daarbij wordt veelal gebruik gemaakt van dummy’s maar ook van allerlei soorten gedood wild die je in het jachtveld tegen kunt komen.

De hond moet alles wat leeft respecteren. Hij mag er niet achteraan gaan en als hij dat toch doet moet hij onmiddellijk terug komen als hij daar de opdracht toe krijgt. Bij jachttraining is het heel belangrijk dat de hond perfect onder appèl staat.

  • Groepsles voor jachthonden
  • Maximaal 5 honden per groep
  • Veel aandacht voor perfect appèl
  • Plezier en samenwerken zijn belangrijker dan resultaat
  • Intensieve training, zowel fysiek als mentaal
  • Zelf aanschaffen: (dubbele) jachtfluit bijvoorbeeld acme 211.5, jachtlijn met stop van minimaal 1.50 m, 2 of meer dummy’s

Het behalen van een SJP A – diploma is de kroon op alle inspanningen