256_puppybegeleiding-550Het volgen van een puppycursus is een belangrijke start voor de jonge hond. U kunt daarvoor terecht bij een hondenschool of kynologenclub waar de hond op  een afgebakend veld leert zitten, liggen, aan de riem lopen enz.   Eenmaal thuis of buiten in het park is plotseling alles anders en lijkt het soms wel of uw hond niets geleerd heeft.

 

Hondenwijs doet het anders!

 

Bij Hondenwijs is de training persoonlijk en op u en uw hond gericht. Een Stafford is nu eenmaal geen Malteser en een Beagle geen Duitse Herder. Elke hond heeft zijn eigen rastypische eigenschappen en daardoor andere aandachtspunten waar we rekening mee moeten houden. U leert in vijf lessen hoe u de pup moet opvoeden zodat het een fijne kameraad wordt. Andere leden van de “roedel” zijn welkom om de lessen te volgen, mits oud genoeg om de uitleg te begrijpen. Het doel van de puppycursus is het voorkomen van ongewenst gedrag en de daaruit voortvloeiende gedragsproblemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de socialisatie met soortgenoten maar ook wanneer roep ik de pup? Hoe voorkom ik dat hij overlast veroorzaakt? Hoe zorg ik ervoor dat hij alleen thuis kan blijven? U leert de hond te “lezen” en zijn taal te begrijpen.
Asya en Bella

De eerste les is thuis in de veilige omgeving van de pup. Tijdens dat huisbezoek leg ik alles uit over de opvoeding en communicatie met uw hond. In het welkomstpakket zit het uitgebreide magazine “Maak honden wijs” waarin alle onderwerpen uitvoerig beschreven staan zodat u het nog eens rustig na kunt lezen als u het even niet meer weet. De volgende lessen zijn praktijklessen van een uur en deze vinden plaats in het Horsterpark in Duiven of, indien gewenst, op locatie. De pup leert omgaan met andere honden, joggers, fietsers enz. Tijdens de lessen leert u de taal van de hond te begrijpen en te spreken. U krijgt tips en trucs waarmee u verder kunt. De vijfde en laatste les is als de hond in de eerste puberteit zit. Juist in die periode is het belangrijk om de puntjes op de i te houden. Gedurende het eerste jaar van het leven van de pup ben ik uw hulp bij het opvoeden. U mag bellen, mailen, sms-en of gewoon langs komen als u daar behoefte aan hebt.

De pup moet tenminste 8 weken oud zijn en de eerste vaccinatie hebben gehad of een aantoonbaar hoge titerwaarde hebben. De lessen zijn op afspraak dus op momenten dat het u uitkomt.
De kosten van deze cursus bedragen € 195,- voor vijf lessen, inclusief het magazine “Maak honden wijs”.