079 elsmanSTUDIO IMAGE AND MORE FOTOGRAFIE 2016Ik ben Brigitte Elsman – Hendriks, geboren in juni 1964 in het dorpje Keijenborg, vlak bij Hengelo Gelderland.
Vanaf mijn vroegste jeugd ben ik opgegroeid met dieren. Thuis hadden we varkens, vogels, kippen, konijnen en meestal ook een hond al had die toen niet de functie binnen ons gezin die de meeste honden nu hebben.

Na de middelbare school kwam ik in de supermarkt terecht en dat werk beviel me uitstekend. Het contact met de klanten vond ik geweldig en ik beleefde elke dag als een klein feestje.

Toen ik op mezelf ging wonen samen met mijn man Bertus moest er natuurlijk een hond komen. Dat werd Sascha, een kruising Friese Stabij. Een geweldige hond die, ondanks dat we nooit een cursus met haar gedaan hebben, uitstekend luisterde. Naar haar is onze dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal vernoemd. Behalve onze vier honden, een Vlaamse Reus, kippen en vogels hebben  Bertus en ik twee kinderen die inmiddels uit huis zijn.

Als eigenaar van een dierenspeciaalzaak moet je kennis van zaken hebben en daarom heb ik ontzettend veel cursussen gevolgd zodat ik mijn klanten goed kan adviseren. Hoewel ik alle dieren leuk vind springt de hond er toch wel een beetje uit en ben ik me gaan specialiseren. Ik heb de kynologische opleidingen KK1, KK2 en EB  succesvol afgerond en ben dus aspirant keurmeester exterieur maar ik heb niet de ambitie om daarmee verder te gaan. Daarnaast ben ik gediplomeerd voedingsdeskundige voor hond en kat, gediplomeerd instructeur jachthonden en sinds 2015 gediplomeerd hondengedragsdeskundige. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij hondenspecialist Arnoud Busscher. Bovendien fok ik al sinds 2003 af en toe een nestje met één van mijn eigen honden onder de kennelnaam Fryske Hounen kennel van ’t Buske. Mijn grootste passie is jachttraining en ik ben dan ook menig uurtje samen met één van mijn honden in het veld te vinden.
dsc08786