Ik ben Brigitte Elsman – Hendriks, geboren in juni 1964 in het dorpje Keijenborg, vlak bij Hengelo Gelderland.
Vanaf mijn vroegste jeugd ben ik opgegroeid met dieren. Thuis hadden we varkens, vogels, kippen, konijnen en meestal ook een hond al had die toen niet de functie binnen ons gezin die de meeste honden nu hebben.

Na de middelbare school kwam ik in de supermarkt terecht en dat werk beviel me uitstekend. Het contact met de klanten vond ik geweldig en ik beleefde elke dag als een klein feestje.

Toen ik op mezelf ging wonen samen met mijn man Bertus moest er natuurlijk een hond komen. Dat werd Sascha, een kruising Friese Stabij. Een geweldige hond die, ondanks dat we nooit een cursus met haar gedaan hebben, uitstekend luisterde. Naar haar is Sascha Diertotaal vernoemd, de dierenspeciaalzaak in Duiven waar wij de oprichters / eigenaren van waren. Behalve onze honden hebben we een grijze roodstaart papegaai en een valkparkiet en een volière vol kanaries.
Bertus en ik zijn de ouders van twee kinderen die inmiddels uit huis zijn.

Hoewel ik alle dieren leuk vind staat de hond toch wel bovenaan en ben ik me daarin gaan specialiseren. Ik heb de kynologische opleidingen Kynologische Kennis 1 (KK1), Kynologische Kennis 2 (KK2) en Exterieur & Beweging (E&B)  succesvol afgerond en ben dus aspirant keurmeester exterieur, maar ik heb niet de ambitie om daarmee verder te gaan. Daarnaast ben ik gediplomeerd voedingsdeskundige voor hond en kat, gediplomeerd instructeur jachthonden  en sinds 2015 gediplomeerd hondengedragsdeskundige. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij hondenspecialist Arnoud Busscher. Bovendien heb ik al sinds 2003 af en toe een nestje gefokt met één van mijn eigen honden onder de kennelnaam Fryske Hounen kennel van ’t Buske. Mijn grootste passie is jachttraining en ik ben dan ook menig uurtje samen met één van mijn honden in het veld te vinden.

dsc08786

In september 2019 is mijn eigen 80 pagina’s tellende magazine “Maak honden wijs” uitgekomen. Een magazine boordevol informatie en met praktische tips en trucs die je helpen bij de opvoeding van je pup. “Maak honden wijs” is een must have voor elke puppybezitter! Voor cursisten van de puppybegeleiding is het magazine gratis, anderen betalen er slechts € 6.95 voor.
Het tijdschrift is te bestellen door een mail te sturen naar info@hondenwijs.net. Er komt dan wel een bijdrage van € 3.00 in de verzendkosten bij.